Over ons

SHIHTZUWONDERS:

is aangesloten bij Dierenkliniek Oudorp te Alkmaar (072) 5123119 en wel bij Drs. Martin Arens van o.a. KOFFIETIJD!. De kliniek heeft geweldige medewerkers en vrijwilligers en tevens meerdere functies w.o. Politiehonden van N-H, Opvang voor dieren, operatieteam etc. Veel mensen die de wanhoop nabij waren met hun hondje, kwamen bij de Weekenddienst van deze Praktijk terecht en zijn dus ook altijd bij hun gebleven. Zo ook wij na 4 verschillende Dierenartsen te hebben bezocht en door s`nachts 1 telefoontje naar Oudorp en 1 bezoek was het een futuliteit en meteen opgelost. 

Bij ons 2de Nestje Shih Tzu`s vroeg Martin ons of wij als Fokker bij hem aangesloten wilden zijn. Wij waren verbaasd, vereerd en emotioneel dat deze vraag ons werd gesteld. Martin begrijpt dat wij er alles aan doen om het specifieke Ras Shih Tzu met hun oh zo platte kop en de huidige problematiek,  die er heerst onder de gezelschapshondjes te verbeteren o.a. pallatum molle, patella luxatie etc. Inmiddels hebben wij door geheel Nederland nieuwe eigenaren blij gemaakt met een pup van ons!, zie de pagina blije hondjes waar nog heel veel lieve eigenaren geplaatst moeten worden. We doen ons best lieve mensen en Shih`s! 

Wij Henry & Monica zijn opgevoed om respect te hebben voor alles wat groeit en bloeit op Moeder Aarde en door onze jeugd al heel vroeg in contact gekomen met de oh zo Edele Paardjes en de wat grotere Hondenrassen etc. Gezien onze leeftijd zijn wij 16 jaar geleden helemaal verliefd geworden op het zeer oude Ras Shih Tzu en leren nog iedere dag wat nieuws omtrent dit Ras, waardoor we ook zoveel mogelijk informatie verschaffen aan reeds bestaande eigenaren die een Wondertje van ons hebben of aan toekomstige eigenaren. Regelmatig krijgen wij foto`s en updates hoe het met hun gaat en daar zijn wij maar wat blij mee!!! Zie Pagina tevreden hondjes en eigenaren, welke nog lang niet af is dus we doen ons best!.

Onze Shih`s worden getrouw uitgelaten door mijn lieve echtgenoot Henry (dank dank!!!), dus niet opgesloten in een garage of hok, maar allen leven hier gezellig in de woonkamer en een KLEIN STUKJE van de bank is voor ons. S`avonds heeft Henry dan ook veel Shih Tzu vrouwelijk schoon om hem heen, minimaal 5 lady`s en ik mag dan 1 Wondertje aaien en knuffelen en tevens mijn knulletje Wangchug lieve woordjes toespreken en getrouw ligt deze wel bij mij! jaja Reutjes zijn zo lief en aanhankelijk, wat ben ik blij dat mijn jochie verliefd op mij is! Behalve als de koektrommel open gaat, , want als de deksel eraf is dan is het.... wie het eerst komt....wie het eerst maalt.....schrok, schrok.... oh oh ze zijn zo gulzig!

 

Het verzorgen van onze Wondertjes is een dagtaak, die wij met alle Liefde van de Wereld vervullen. Volgens Martin worden ze teveel verwend, maar de lieverds zijn absoluut niet te dik!. Het ochtend ritueel start met een eierkoek en water met cranberrysiroop en uiteraard hun goede uitgebalanceerde voer en als de Wondertjes gaan slapen de bekende Lange Vinger!. Vaak zitten wij in de avond even op de bank en hebben dan buikpijn van het lachen om hun capriolen....

We kunnen er wel uren naar kijken, maar helaas heeft een dag maar 24 uur en heeft een mens nu eenmaal ook zijn werk en andere bezigheden. Dan gedragen de Wondertjes zich voorbeeldig en gaan in hun bekende diepe Oosterse Slaap en 1 dame die kan snurken oei oei... Af en toe hebben wij een nestje Wondertjes en daar genieten wij enorm van, hun pupluchtje, de pupmassage, socialiseren, knuffelen, krantzindelijk maken, het rond banjeren door de woonkamer en de leuke reacties van de andere Tantes en Oom. Een Nieuw Leven is voor ons een Nieuwe Start en een Nieuw Begin om er samen wat moois van te maken!!!!

Groet Henry & Monica.

Met vriendelijke groet,
Henry Heuvink